Все по-често в Русия се чуват критики към Кремъл заради войната

...
Все по-често в Русия се чуват критики към Кремъл заради войната
Коментари Харесай

Бивш близък на Путин: С такава армия Русия може да бъде превзета с голи ръце дори от България

Все по-често в Русия се чуват рецензии към Кремъл поради войната в Украйна.

Остър коментар направи Александър Невзоров, който е руски и съветски публицист, някогашен народен представител в Държавната дума (1993 - 2007) и някогашен доближен на Путин.

От 22 април 2022 е в листата с така наречен " задгранични сътрудници ". 

От 4 май 2022 е разгласен за търсене. 

В момента Невзоров е отвън Русия. Източник на текста е YouTube каналът на създателя, който се поддържа с дарения, Преводът е на " Сега “.

"...Като невъобразима по смисъла и мащаба си военна победа путинската агитация тържествено ни сервира окупацията на Херсон.

Редно е да отбележим, че тази военна победа, този храбър взлом, този военен героизъм на путинската войска се получи толкоз безапелационно, единствено с помощта на това, че в Херсон и покрайнините му украинската войска просто я нямаше. От путинската войска се искаше единствено да се изсипе и да окупира неохраняемия Херсон; да набучи навсякъде знаменцата си и да удуши по мазетата тия бабички, които заплюваха путинската войска в лицето. 

Това е единственото, което можа да направи армията за три месеца война. 

Това победоносие на Путин излезе по-скъпо от всички войни, които е водила Русия от XV век насам.

Виждаме някакъв неуместен и изключително ослепителен образец на военно-политическа г*зообразна несръчност, нещо сензационно. Такива неща поначало не се случват. Но Путин някакси съумя да го реализира. И това е единственият резултат от три месеца война. 

За тази демонстрация на всемирно великолепие цената засега възлиза на към 30 000 съветски натрупа.

Пикантна детайлност е, че цялостното неявяване на боеспособна войска е очевидно за всички. Вижда го целият свят.  

Ние знаем, че към Русия в този момент се е струпала навалица очевидци на този срам - деликатни очевидци, най-вече недоброжелатели. Те виждат, че с такава войска Русия може да бъде завладяна с голи ръце даже от България, може би.

Всичко и за всеки е явно. Става ясно, че единственото, което умеят бранителите на съветското родно място, е да се скрият по-далеч от съперника и да мятат ръждиви руски ракети. Ако може някак от безвредно разстояние да тряскат на късмет това руско желязо в по-голямшки градски цели от вида на културни домове, детски градини, лечебни заведения и други крупни цели. 

Командването е безредно, бездарно и алкохолизирано. 

Тоест умеят да убиват с ракети, да грабят градове и да насилват. За това ги бива. И нищо повече към този момент. "

Но всички тези фокуси, които демонстрира в този момент путинската войска в Украйна, няма да правят работа при една отбранителна война на лична територия. 

Ето това е позорната истина, уви. "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР